skip to Main Content

Försäkringar

Rådgivning för dig som är medlem

Du som är medlem i IF Metall kan få rådgivning om våra försäkringar.

SSAB Oxelösund har kollektivavtal med IF-Metall. Tack vare det omfattas du av ett bra försäkringsskydd. Som medlem i IF-Metall har man genom Folksam ännu bättre försäkringsskydd kopplat till sitt medlemskap.

Men har du 100% koll på vad du har rätt till?

Få av oss har det.

Många missar att hämta ut ersättning man har rätt till från försäkringarna.

IF-Metall har därför kommit överens med företaget om ge alla anställda en försäkrings och pensionsrådgivning på betald arbetstid.

Vårt mål är att ge information, hitta missade försäkringsersättningar och ge rådgivning kring dina försäkringar och pension. En rådgivning tar ca 60 minuter och sker i samarbete med Folksams certifierade rådgivare Mikko Riipinen.

Folksam LO pension

IMG_0631
Mikko Riipinen
0725-826475

Våra försäkringar - så här funkar det

Länkar som kan vara användbara för dig som funderar över försäkringar eller pension. Om ni går in på Folksams sida för att läsa om vilka försäkringar som ingår i medlemskapet så kom ihåg att vi har sjuk & efterlevnad och medlemsolycksfall fritid i vårat försäkringspaket.

Klicka på texten så kommer ni automatiskt till dem olika sidorna.

Folksam

Pensionsmyndigheten

Min pension

Försäkringverksamhet

När våra medlemmar av en eller annan anledning inte kan arbeta p.g.a. skada/sjukdom ska klubben se till att de har ett bra försäkringsskydd.

Stöd finns när medlemmar hamnar i svåra situationer. Det kan vara sjukdom, relationsproblem, spel-, alkohol- eller drogberoende, och då kan vi visa vägen mot rätt behandling och rehabilitering.

 

En välutbildad försäkringshandläggare och aktiva försäkringsinformatörer slussar våra medlemmar rätt i denna djungel.

 

Försäkringshandläggaren har en viktig roll i personalplaneringsgruppen för att kunna påverka när någon medlem måste ha nytt jobb av någon anledning. Handläggaren ska ha ett bra samarbete med företagets representanter.

 

Det är viktigt att våra medlemmar får bra vägledning inför del- och ålderspension. Exempelvis hur man kan planera uttag av sina olika pensioner och eventuellt eget sparande på bästa sätt.

 

Förtroendevalda med styrelseuppdrag har möjlighet till social verksamhet genom att vara en god kamrat, kontakta långtidssjuka och erbjuda stöd i rehabiliteringsprocessen samt påminna medlemmen om vårt försäkringsskydd.

Med oss står du aldrig ensam.

 Idén med vår förening är att vi ska förbättra våra villkor på arbetsplatsen och i samhället.

Back To Top