Konserter

Balkan Epic – en musikteaterföreställning

By 26 januari, 2023No Comments

Musikteater Unna ger föreställningen Balkan Epic. Berättelsen om lägerfången, mördaren och småbarnspappan Strahil Peev. När hans yngste son, Anders, fyller 6 år börjar han berätta om sitt liv.

Balkan Epic är den sanna berättelsen om musikern Anders Peevs pappa, Strahil Peev. Med en unik berättarform som sömlöst flätar samman muntligt och musikaliskt berättande ger sig Balkan Epic ut på en jakt efter att förstå krigets följder, en fars agerande mot sina barn och längtan efter ett liv som inte är möjligt.

Strahil berättar för Anders om Dedo Mite som fångar småfisk med flintlåsgevär i floden Struma. Om barnsoldaterna i Pirin-Makedonien under 2:a världskriget. Och om hålet han har i sitt ben. Strahil tillverkar ljuddämpare till handeldvapen i husets källare. Han har ett fantastiskt bibliotek med klassiska mästerverk. Han är beväpnad när han går till kontoret på Alfa-Laval. Och det är det bara Anders som vet. En söndag i maj 1988 ringer det på dörren till radhuset i Hallunda. In stiger en man som haltar och har svårt att andas.

Föreställningen berättas av scenberättaren Johan Theodorsson tillsammans med musikerna Mihail Dinchev och Anders Peev som spelar episk folkmusik från Balkan och Sverige.

Johan Theodorsson: berättare

Mihail Dinchev: bulgarisk tambura

Anders Peev: tenornyckelharpa och basmandora

 

 

Vi har tio biljetter att lotta ut, fem medlemmar vinner två biljetter var. För att delta skickar du ett mail till victoria.kinnander@ssab.com senast den 14/2 – skriv Balkan Epic i ämnesraden.