Medlemsinformation

Representantskapsledamot för JBK

By 4 januari, 2023No Comments

Demokrati innebär att alla ska kunna delta och påverka. Inom IF Metall har alla medlemmar rätt att påverka genom förslagsrätt till alla beslutande församlingar och yttrande- och förslagsrätt på avdelningarnas representantskapsmöten.
De valda representantskapsledamöterna har naturligtvis dessutom rösträtt.

Ditt uppdrag som representantskapsledamot innebär att du, tillsammans med ledamöter från andra arbetsplatser i din region, beslutar om hur din avdelning ska fungera.
Du ska även ha bra kunskaper om IF Metalls stadgar, sätta dig in i de frågor som ska behandlas och beslutas om samt lyssna av och informera medlemmarna på arbetsplatsen. Efter genomfört representantskapsmöte ska medlemmarna på arbetsplatsen informeras.

Låter det intressant, inkom med intresseanmälan till din gruppordförande.