Medlemsinformation

Utlottning till Bellman – visor & bekännelser

Järnbruksklubben har tio biljetter till föreställningen Bellman – visor & bekännelser på Koordinaten den 19/5.
Fem medlemmar har chans att vinna två biljetter var, för att delta skickar du in namn och mobilnummer till victoria.kinnander@ssab.com senast den 12/5. Märk mailet med Utlottning.

 

 

Bellman – visor & bekännelser är en komisk, naken, sorglig och vacker berättelse om vem vår nationalskald egentligen var. Vi får lära känna Bellman inte bara som en diktare och underhållare av rang, utan också som en människa som hela sitt liv kämpande med att bli respekterad för – och kunna försörja sig på – sitt konstnärskap. En man som var så mycket mer än den lustige skalden med luta i hand.
I ”Bellman – visor & bekännelser” får vi får möta Carl Michael där han i slutet av sitt liv sitter i fängelse för obetalda skulder. Bellman rannsakar och reflekterar över sitt liv. Genom många av Carl Michael Bellmans mest älskade visor och nyskrivna texter får vi lära känna mannen bakom visorna.

Skådespelaren och sångaren Daniel Sjöberg har varit fascinerad av Bellman så länge han kan minnas och har sjungit dennes visor i mer än 20 år, men det här är första gången han gör en hel föreställning om Sveriges nationalskald.  Daniel ackompanjeras av en orkester bestående av gitarr, klarinett och cello.