Medlemsinformation

Semester 2022

By 9 februari, 2022No Comments

Järnbruksklubben har varit väldigt tydliga med att vi och våra medlemmar motsätter oss att företaget använder fyra semesterperioder för 5 skiftarna.

Vi framför också vikten av frivillighet i de fall som någon semester kommer förläggas utanför perioden jun-aug.

Vi har däremot inga invändningar mot att man enbart erbjuds 28 dagar i samband med huvudsemestern. För detta kompenseras man enligt företagets förslag med fyra ledighetsdagar under höststoppet 2022, eller ekonomisk ersättning för dem som ej kan erbjudas ledighet under stoppet.

Det finns ett material som chef ska presentera för er i samband med att ni gör semesterplaneringen tillsammans. Företaget har rätt enligt kollektivavtal att under semesterperiod (jun-aug) förlägga semestern fritt ifall överenskommelse inte kan nås. Eventuella avvikelser kan vi först agera på efter 31/3 då företaget ska presentera sin plan för oss.