Nu har sommaren och semestrarna lidit mot sitt slut och produktion börjas taktas upp igen. Vi hoppas att våra medlemmar har haft en bra sommar och semester. Vi lägger ut några punkter som vi vill lyfta med detta första informationsbrev inför höstens framfart.

 

Försäkringsinformation:

Oskar från Folksam som har hållit i försäkringsrådgivningen har slutat pga. studier. Det kommer börja en ny rådgivare inom snar framtid, vi återkommer med en presentation närmare. Det kommer fortsätta med elektroniska rådgivningar i höst pga. covid-19. Är det någon arbetsplats som skulle vara intresserad av få en genomgång om sina försäkringar och pension så kan man höra av sig till Louise Gryme för att planera en sådan.

 

Tempmätning vid passage för entreprenörer:

Mellan vecka 31-35 så hade man obligatorisk tempmätning för entreprenörer som skulle in på SSAB:s område för att jobba, under den perioden konstaterades inga fall av Covid-19.

Det efterlystes frivilliga bland egen personal. Det var 6st kontrollanter och en kontrollsamordnare totalt som stod vid grindarna samt infarten vid vaktkuren för kontroll. Det befarades ännu längre bilköer än vi upplevt under tidigare stopp, i riskbedömningen kom man fram till att man skulle använda sig av ”kövakter” på Aspaleden. Dessa skulle rapportera till Vakten, ifall långa köer skulle uppstå.

 

Anställningsformer:

Vi får lite frågor från medlemmar om hur det fungerar med dem olika anställningsformerna vid visstidsanställning. Enligt vårt kollektivavtal ska du ha varit vikarie i sammanlagt 3 år under en 5-årsperiod för att bli fast anställd. Vad gäller allmän visstid, så kan man maximalt ha den anställningsformen i 12 mån, med en förlängning på 6 månader efter fackets godkännande om särskilda skäl föreligger, totalt alltså 18 mån under 3 år. Sommarjobb räknas som ett vikariat.

 

Fritid:

Biobiljetter och fiskekort säljs nu återigen efter semestrarna, onsdagar jämna veckor mellan 12-16.

För dem som hade anmälts sig till GES har det nu kommit ny information kring hur det blir med föreställningen som skulle ha varit i oktober. För dem som köpt biljetter till detta evenemang kommer det komma ett informationsmail kring förändringar och ersättningsdatum.

 

Skyddsombud:

Nu har är det sista chansen att anmäla in om ni har nått skyddsombud eller kollega på eran arbetsplats som gör det där lilla extra för eran arbetsmiljö, nomineringen ska vara inskickad senast den 7/9 och ska sändas till denna mailadress: nominering.arbetsmiljo@ssab.com.

 

Kriterierna är följande för nominering och urval:

Gäller ALL personal som är anställd av SSAB i Oxelösund.

Avser arbetsmiljöfrågor.

Förslag på nominerad person skickas till avdelningen för Arbetsmiljö via epost.

Motivering VARFÖR ska bifogas nomineringen.

Personal på Arbetsmiljö väljer tillsammans med huvudskyddsombuden ut lämplig person.

Personal på Arbetsmiljö eller huvudskyddsombud kan INTE nomineras.

Saknas förslag till nominerad person kommer ovanstående gruppering själva utse lämplig person.

Beslut om att föreslagen och vald person/grupp ska få priset fattas på CAK den 29 oktober.

 

Samtliga inom JBK är tillbaks igen på SSAB och finns tillgängliga för frågor som kan ha uppstått efter sommaren.

 

Vi önskar våra medlemmar en trevlig helg.

 

/ JBK