Hej på er alla medlemmar!

Det är och har varit en rörig tid nu ute i världen, som även har börjat beröra vår industri. En snabb summering av våren: Semesterersättare som längtat efter att börja arbeta och tjäna pengar, sägs upp efter någon skiftcykel, några dagar och t.o.m. innan de påbörjat sin anställning. I och med att semesterperioden har flyttats så finns heller inte behovet av alla semesterersättare. Ett varsel lades den 8/4 och nu har många semesterersättare blivit uppsagda. Det har skett på olika sätt, via telefonsamtal med HR eller chef eller ett möte med sin chef. En del tycker att det har gått bra och andra inte. Helt klart är i alla fall att man vill höra det av sin chef och gärna att man ses och inte via telefon.

Vi anställda försökte komma överens om semesterperioder för att få ihop pusslet. När det började bli klart så ville företaget ha en månad till på sig för att se om de kunde bli ett sommarstopp istället för höststopp. De flesta förstod varför och köpte en augusti-semester. Men sedan när semesterperioden rullades ut så var det för få semesterdagar utlagda på en del, vilket skulle kompenseras med semesterpremie. En del har fått för många dagar utlagt vilket gör att nästan hela årets semester går åt. Båda scenarierna har vi från fackets sida invänt mot.  Vi anser oss ha rätt att spara vår 5e semestervecka, i den frågan är vi oense med företaget.

På fritidssidan så har Diggiloo flyttats till nästa år. Betnér till den 24/10 på Culturum.

Vi säljer fiskekort jämna onsdagar klockan 12-16 på Cypressen.

Om ni har sjuk- eller tandvårdskvitton att lämna så finns en brevlåda uppsatt nere i entrén till Cypressen.

Vill ni boka stuga på Vibäck i sommar så hör av er till Tommy på 073-709 06 51. Fullbelagda veckor är 26 och 30.

Hör av er till oss om ni har några frågor eller om ni bara vill prata litegrann.

Var rädda om er. Ni är fantastiska!

Järnbruksklubben 2020-05-20