Hej medlemmar, 

Vi förstår att många är oroliga med den senaste tidens information som kommer angående stopp som flyttas och varsel av tillfälligt anställda som lagts med grund av covid-19. Eran närmsta chef bör haft en dialog med er om detta, annars begär ni det.  Men vi ska försöka förtydliga lite från JBK genom denna information. 

 

Det som händer nu är att vi har meddelats om att 350st ej tillsvidare anställda har varslats om uppsägning. Vi vet inte i dagsläget hur många som kommer få stanna eller gå hem, förhandlingarna börjar snarast och kommer kommuniceras ut fortlöpande. Det som är definitivt är att taket blir MAX 350st. 

Stoppen har flyttats för hela verket för att koordinera ihop ett sommarstopp. 

Många har funderingar kring hur semestern kommer bli i sommar, idag finns det inget självklart svar på detta då frågan inte har lyfts upp än. Företaget har fått en månad extra på sig för att planera semestern utefter läget som vi står i just nu. Så senast 30:e april ska företaget vara klar med semesterplaneringen för avdelningarna över verket.  

Tjänstemännen har Kortidspermitterats med start idag och vi har fått många frågor om det är så att kollektivet snart ska korttidspermitteras. I dagsläget finns inte dessa diskussioner med företaget kring detta, då det finns att producera fortfarande för produktionen. Vi har signerat ett centralt avtal för att kunna permittera lokalt ifall det skulle behövas framöver. 

Cypressen är stängd för besök tis-ons  samt dem lokala fackliga är borta dessa dagar nästa vecka men vi finns anträffbara genom telefon. Det går att lämna kvitto som vanligt i brevlådan för tandvård samt sjukvård uppe på Cypressen.

Vi vill önska våra medlemmar en glad påsk och hoppas det finns tillfälle för en eller två godisbitar denna helg. 

Ta hand om er, arbetskamraterna, era nära och kära! 

 

Med vänlig hälsning, 

Järnbruksklubben