skip to Main Content
Inkomstförsäkring För Dig Som Medlem I IF Metall

Inkomstförsäkring för dig som medlem i IF Metall

Du som har slutdatum i närtid, kom ihåg att du som är medlem i mer än 12 månader har en inkomstförsäkring anslutet till ditt medlemskap. Har du varit ansluten till fackförbund där inkomstförsäkringen ingår så får du tillgodoräkna kvalificeringstiden.

Du har möjlighet att teckna en tilläggsförsäkring hos Folksam innan 1/10-19 för att undvika karenstid, vilket innebär att du har ett skydd upp till 200 dagar istället för 100 dagar som ingår i medlemskapet. För mer information så kan du gå in på Folksam.se och där klickar du på medlem i förbund sedan IF Metall och klicka då på inkomstförsäkringen. Detta utökade skydd kostar mellan 50-60 kr per månad.

 

Följ länken här för att komma till inkomstförsäkringen på Folksams hemsida: https://www.folksam.se/forbund/if-metall/inkomstforsakring

Hur gör jag för att ansöka om ersättning?

  1. Anmäl dig som arbetssökande på Arbetsförmedlingen.
  2. Skicka in nödvändigt underlag till IF Metalls a-kassa och invänta beslut.
  3. Ansök om ersättning från inkomstförsäkringen genom att fylla i blanketten du får av din klubb eller avdelning.
  4. Skicka sedan blanketten till: Folksam, Inkomstförsäkring, 106 60 Stockholm. Bifoga även a-kassans beslut och det första utbetalningsbeskedet.
  5. Om du får din ansökan om ersättning från inkomstförsäkringen beviljad kommer utbetalningarna ske löpande, per automatik.

Har du några mer frågor eller funderingar så kan ni ta kontakt med era gruppordförande José, Susanne, Nina, Peter eller våran rådgivare från Folksam som heter Oscar Segermark Viström 0724-687068

Back To Top