InloggningBoka släpvagn

Välkommen att boka JBKOX släpvagn!

>> Till bokningen

100 koll PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Mikael Henriksson   
2012-11-21 13:49

Har du 100% koll på:

..........att du för bästa och snabbare hjälp vid försäkringsfrågor och skadefrågor kan ringa mig istället för Folksams växel 0771-960 960 eller försäkringsslingan 0771-950 950. 

Jag är er lokala rådgivare på Folksam och har bästa kollen på ditt försäkringspaket i JBK. Har upptäckt att om man ringer Folksams kundtjänst så får man ibland fel info för att man inte känner till detta förträffliga försäkringspaket! Jag kan hjälpa till vid kompletteringar av försäkringsskyddet, villa, bil, husdjur och övriga försäkringsfrågor samt ge tips vid skadefrågor! Jag gör även pensionsprognoser om man har tänkt att ”gå tidigare” mm och hjälper även till med blanketter osv!

Jag är även certifierad fondrådgivare vilket innebär att du även kan få ekonomisk rådgivning!

Du kanske inte heller känner till att det finns ett avtal mellan Järnbruksklubben och SSAB att man kan få en genomgång av dina försäkringar via Lag, Avtal och Medlemsförsäkringar på betald arbetstid! (om det finns möjlighet att ”gå ifrån sitt arbete”! Kontakta mig i så fall för att boka en tid.

Jag går igenom försäkringar, ekonomi, juridik!

Jag är tillgänglig på telefon från 08.00 till 21.00, även helger! 

Besök gärna denna sida kontinuerligt! Här kommer jag att lägga in lite matnyttig info t.ex Folksams tips för skadeförebyggande, osv 

Du når mig på 0767-62 20 45 eller 016-16 81 22 eller via mail på Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

(lägg in båda telefonnumren i din telefon för framtida bruk. Ringer jag dig så ser du att det är jag!) J

Leif E Andersson
Berg 25  
645 96 Stallarholmen

Folksam höjer återbäringsräntan!

Från den 1:a november 2016 höjer Folksam återbäringsräntan för sparande i den traditionella försäkringen från 3 till 4 %. Det beror på den goda kapitalavkastningen i Folksam, trots låga räntor.

Har du pengar på konto till troligtvis 0 % ränta och inte behöver dom på några år så är detta ett mycket bra alternativ. Det finns en garanti på 1.5 %! Kontakta mig för rådgivning om du tycker det verkar intressant!

Funderat på villalarm?

Besök gärna Folksams hemsida för information och jämförelse vid intresse. Tänk på att du får rabatt på försäkringen, även om ni väljer en annan leverantör. Kontakta mig så jag kan lägga in rabatten!

 

 

 

 

Folksams färgtest för utomhusfärger!

Endast 4 fabrikat av 45 st blev godkända vid Folksams test av utomhusfärger! Läs gärna mer på Folksams hemsida om ni ska måla om huset!

 

Mina råd håller!

Som ni alla känner till som har träffat mig så brukar jag rekommendera AP7 Såfa (sjunde AP-fonden) när det gäller premiepensionen! 2015=6 %, 2014=29 %, 2013 34%

När det gäller Avtalspensionen SAF-LO så var Folksam-LO pension "bäst i klassen" med ett genomsnitt på över 12% de sista 5 åren!

 

 

Fått erbjudande om att ta ut den allmänna pensionen från 61?

Jag träffar ibland medlemmar och kunder som har fått erbjudande (eller redan tecknat)  att ta ut sin allmänna pension från 61 år och placera dom i en försäkring, oftast kapitalförsäkring. Det är olika mäklare och förmedlare som "erbjuder" denna tjänst! Det jag vill säga med detta är att det finns en del fällor med detta så man ska vara vaksam innan man går in i ett sådant avtal! Kontakta mig gärna vid frågor!!

 

 

Villaförsäkring Stor får högst betyg

Idag får Folksams Villaförsäkring Stor högst betyg av Konsumenternas Försäkringsbyrå i jämförelsen av villaförsäkringar på marknaden. Konsumenternas.se har som mål att ge kunderna opartisk fakta och vägledning utan kostnad. De har stort förtroende i branschen och deras tester väger tungt. Jämförelsen visar att vår stora villaförsäkring ger kunderna mest innehåll.

– Förra året fick vi högst betyg på Hemförsäkring Stor av Konsumenternas. Det är fantastiskt att vi nu ligger i topp även på villaförsäkring och att Folksam är det bästa valet för kunderna, säger Jan Samuelson, chef för Privat affär Boende och Motor.

De tre miljoner svenskar som har sitt hem försäkrat i Folksam kan känna sig trygga med att vi har ett bra innehåll i både hem- och villaförsäkring. Detta gör också att vi har ännu större möjligheter att ta marknadsandelar.

 

 

Ny livförsäkring

Folksam kan nu erbjuda en ny livförsäkring som ersätter Bo-kvar! Den nya försäkringen kan tecknas från 18 år och ända fram till 70 års ålder och upphör vid 85 år! (tidigare 55 år och upphörde vid 65 år) 
Försäkringen är en ren livförsäkring och betalas endast ut vid dödsfall till den insatta förmånstagaren! 

Försäkringsbeloppet kan tecknas från 200.000 kr upp till 6.000.000 kr 

Några kostnadsexempel:         Försäkringsbelopp 500.000: 30 år=22 kr/mån, 35 år= 26 kr/mån, 40 år= 35 kr/mån, 45 år=50 kr/mån 

Försäkringsbelopp 1.000.000: 30 år=40 kr/mån, 35 år= 48 kr/mån, 40 år= 64 kr/mån, 45 år= 92 kr/mån 

Vid behov, kontakta mig för rådgivning!


Hem stor

Fr.o.m 140701 så ingår hemförsäkring stor istället för hemförsäkring mellan i medlemsavgiften vilket innebär att alla har halv självrisk på hemförsäkringen (750 kr istället för 1.500 kr) och att man får ersättning för förlorade kontanter och nycklar upp till 3.000 kr!

Val ang premiepension (orangea kuvertet)

Som ni säkert känner till brukar jag rekommendera AP7 Såfa (sjunde AP-fonden) när det gäller premiepensionen. Jag träffar medlemmar som har tagit hjälp av Sörmlandsbanken för att få hjälp med detta. Jag tycker det är ett dyrt alternativ. Dels betalar man 55 kr/mån för att få återbetalningsskydd på premiepensionen, sen har banken samarbete med Indecap som har ca 0.3 % högre fondavgift, vilket blir ca 600-900 kr till för de flesta utöver de 660 kr, totalt ca 1.400 kr/år! 
Vill man ha återbetalningsskydd på premiepensionen finns det billigare alternativ+ att AP7 Såfa har haft en betydligt bättre värdestegring! 
Jag tycker inte att man ska betala för att någon sköter detta åt sig! Hör av er vid behov av hjälp.

Bostadsrättsägare

Jag har kompletterat hemförsäkringen med "Borätt stor" till dom medlemmar som saknat det tillägget, kostnad 425 kr/år. Jag har också träffat dom som har sagt att föreningen har tecknat detta tillägg och att det ingår i hyran. Det man då ska kolla upp med föreningen är om det tillägget även gäller egna otursskador t.ex en tappad flaska i handfatet så det spricker, spräckt keramikhäll eller om barn eller barnbarn ritar på väggarna! Jag har fått reda på att det skiljer i omfattningen på de tillägg som föreningarna tecknar! 

Olycksfall fritid

Tänk på att man bara har 3 år på sig att anmäla olycksfall som inträffat på fritiden och som medfört läkarvård. Jag har hjälpt medlemmar till ersättning och där tiden nästan har gått ut för att anmäla. Tänk efter om Ni gjort er illa på fritiden och ta reda på via journalen vilket datum det hände och när Ni sökte vård! Sen ringer Ni till Folksams växel 0771-960 960 och frågar efter fritidsolycksfall! Som regel betalar man ut ersättningen direkt på telefon och man har pengarna inom 7 till 10 dagar! 

Senast uppdaterad 2016-11-03 07:49